LIS, WHIT & THE NFL Kaheksateistkümnes nädal. Vastuoluline Antonio Brown — andekas, aga igas muu mõttes katkine mees

Foto: Kuvatõmmis videost / NBC
Copy

Seis oli 20-24 siiani vaid neli mängu võitnud New York Jetsi kasuks, mänguaega järel kaks minutit ja Tampal polnud alles mitte time outigi, kui Tom Brady vastaste otsajoone lähistelt tulema hakkas. 93 jardi hiljem söötis Brady wide receiver Cyril Graysonile, kes palli üle Jetsi otsajoone viis ning Buccaneers (12-4) võitis taas. Normaalne tiim, normaalne quarterback, lust vaadata.

Veel ägedam oli Cincinnati Bengalsi (10-6) võit Kansas City (11-5) üle. Viimase veerandaja kuuenda minuti paiku suutis Chiefs field goaliga tabloole küll 31-31 viigi lüüa, ent siis marssis Cincinnati Joe Burrow eestvedamisel vastaste otsajoone ligi ja meeskond sõi südamerahus mänguaja mitmesuguste kavaluste, aga ka ivakese õnne ja kaitse eksimustega nelja sekundi peale. Selle asja nimi on time management ja seda teevad normaalsed tiimid nõnda, et ühelgi katsel, mil võiks touchdowni sisse pressida, seda ei tehta, vaid rassitakse end zone ees paari jardi kauguselt sentimeetrite kaupa edasi. Aeg muudkui tiksub, vastane on sunnitud oma time outid ära raiskama ning kui jäänud on mõned sekundid, saadetakse platsile kicker ja pannakse mäng field goaliga kinni. Just täpselt niimoodi Cincinnati Bengals tegigi ja võitis aastatepikkuse ootamise järel viimaks ometi divisjoni. Sealjuures sooritas monster mängu wide receiver Ja’Marr Chase - 266 jardi ja kolm touchdowni. Ainuke asi, mis sellest matšist piinama jääb, on asjaolu, et nii mina kui Whitney pidasime plaani panustada viieka, et Chase kaks või enam skoori toodab, ent jätsime stupid betid seekord tegemata ja jäime seega ilma umbes sajast eurost, nah. Aga vahet pole, mäng oli cool ning Bengals saab playoffides kõva vastane olema.

Viimase nädala pinge on aga eriti lakke suutnud kruvida Las Vegas Raiders (9-7), kelle hooaja sisse mahub sule sappa saanud peatreener, traagilise autoavarii põhjustanud ja seejärel vallandatud top wide receiver, vigastatud võtmemängija tight end ja lahti lastud corner back positsioonil ning veel terve rida äpardusi ja puterdamisi. Kõige selle kiuste läheb tiim esmaspäeval Los Angeles Chargersi (9-7) vastu lahingusse ei rohkem ega vähem kui playoff koha eest. Teist hooaega NFLis mängiv quarterback Justin Herbert liigub mõnusas tempos superstaarikursil, kuigi 2020. aasta drafti eel leidus rohkelt analüütikuid (nii diivanil, Twitteris kui televisioonis), kes temast just ülemäära palju ei pidanud ning nüüd sõnu sööma peavad. Los Angeles tegi targa valiku, ehitas möödunud hooajal Herberti ümber korraliku tiimi ja pretendeerib õigusega kohale playoffides. Isegi kui sel aastal ei õnnestu - korraliku run gamega võib vabalt õnnestuda - on õhus korralik tormihoiatus järgmiseks. Igatahes tõotab sellest vastasseisust tulla kõva küte, võitku parim!

Okay folks, so here we are, the regular season finale. With two games Saturday and 14 games Sunday, this is the playoff picture as it stands now. This little chart sets it up all nice for you, but this is what the playoffs will be only if everyone who is supposed to win, wins this weekend. And as we all know, this never ever happens. I mean, Tennessee Titans are #1 seed in AFC, WHAT?! Green Bay is the #1 seed in NFC, no surprise there. If you'll recall my recent reference to Aaron Rodgers and his pretend-vaccine-backlash-motivated-fire-under-his-ass-inspired-late-season-dominance. Yes, that one. Of course if we actually delve into the games this weekend, you'll see that some slots above can change before you can say "They lost to WHO?!". In the spirit of the "Crocodile Hunter", the late Steve Irwin, let's take a closer look! So there is 1 game left for teams that still have a sliver of hope to make something happen, lest be done with their season by weekend's end. Fans of some teams, like the shithole Carolina Panthers, don't have to worry about that kind of stress. The Panthers can't even score a touchdown in the second half of a game, much less compete for a playoff spot. FIRE HEAD COACH MATT RHULE. Okay, rant over.

First, let’s check in on AFC - 2 slots are up for grabs with Baltimore Ravens, Pittsburgh Steelers, Las Vegas Raiders, LA Chargers, and Indianapolis Colts all vying:

  • Colts clinch with a Win OR Steelers loss and Chargers loss and Dolphins win,
  • Chargers clinch with a Win or Tie,
  • Ravens clinch with a Win and Colts loss and Chargers loss and Dolphins loss,
  • Raiders clinch with a Win or Tie and Colts loss OR Colts loss and Steelers loss,
  • Steelers clinch with a Win and Colts loss and Chargers-Raiders doesn’t end in tie.

Next, NFC. Six teams have already clinched playoff berths: Green Bay Packers, LA Rams, Tampa Bay Bucs, Dallas Cowboys, Arizona Cardinals and Philadelphia Eagles. That just leaves a lone spot up for grabs in this conference, so unfortunately not as dramatic, with New Orleans Saints trying to steal it away from San Francisco 49ers as the sun sets on the season. So, much simpler here:

  • Saints clinch with a Win and 49ers loss,
  • 49ers clinch with either a win OR Saints loss.

As the playoff picture stands now, there are only a few teams that don't make me barf. Big fan of Joe Burrow and the Bengals and Josh Allen and the Bills in AFC. Can't say that I'm bursting with joy for any of the NFC teams right now. I know it is a direct symptom of being a Panthers fan. This season has been the most excruciating season to survive and it is all because of Matt Rhule. Yes, I had to throw him under the bus one last time.

Tõdemusega most dramatic season yet saab kokku võtta andeka wide receiveri, ent kahjuks igas muus mõttes katkise mehe Antonio Browni järjekordselt vastuolulise hooaja. 2018. aasta lõpust on tüübi track record umbes selline, et viskas treeningul (siis veel Pittsburgh Steelers ridadesse kuuludes) mängujuht Ben Roethlisbergerit vihahoos palliga, jäi kuu hiljem vahele hooletu autojuhtimisega, maandus meeskonna trade listis ning allkirjastas 2019. märtsis 50 miljoni dollari vastu kolmeaastase lepingu Raidersiga. See seiklus algas Brownil untsuläinud krüoraviga, nimelt astus mees jääkülma masinasse õigete jalanõudeta ja sai tulemuseks nülitud päkad (“I got circumcised on my feet.”), okei?

Järgmiseks selgus, et kiiver, mida mees kogu karjääri vältel kandnud, ei vasta enam NFLi ohutusstandardile, mistap nõuti mängimist uue kiivriga. Brown ütles, et NFL mingu pucci, tema tolle uue kiivriga ei näe väljakut. Kuu hiljem oli mehel aga uus kiiver siiski peas ja hooaeg võinuks alata, aga ei alanud mitte, kuna Brown puudus treeningutelt, sai selle eest meeskonnalt trahvi ja ragistas tülitseda alates mängijatest kuni managerini ning nõudis instagramis enda vabaks laskmist. See soov täitus ja Antonio Brown allkirjastas uue, aastase lepingu New England Patriotsiga (kelle mängujuht oli sel ajal veel Tom Brady). Paar päeva hiljem selgus, et Browni vastu on esitatud süüdistus vägistamises, siis teiseski seksuaalse ahistamise episoodis, mistap sai otsa tema ühe-mänguline karjäär New Englandis (kohtuasjad kestavad muuseas siiani) ja NFL kohaldas tüübi vastu mängukeelu. Fast forward to 2020 oktoober, mil Tom Brady kuulus juba Tampa Bay Buccaneersi ridadesse ja veenis ära sealse peatreeneri - Antonio Brown olla sedavõrd hea mängumees, et tuleks ta Tampasse tuua, ja toodigi. Nüüd maandume juba möödunud aasta detsembrisse, kui ilmnes, et tüüp on võltsinud oma immuniseerimise tõendit ning sai selle eest järjekordse mängukeelu.

Kogu saaga lõpetavad aga kaadrid möödunud nädalavahetuse mängust Jetsi vastu, kui Antonio Brown keset mängu peatreeneri pucci saatis, Tampa Bay Buccaneersi uniformi seljast kooris, tribüünidele loopis, ja ilmselt viimast korda elus NFLi staadionilt mängijana minema jalutas. Head uut aastat!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles