Praegu oleks korraks hea tagasi vaadata üldistele murekohtadele ja hoiakutele enne Venemaa Ukrainale kallale tungimist. Mis meile siin siis tõsiselt tuska valmistas?

Tasuta transport. Põhikooli lõpueksamid. Koroonamaskid, koroonatestid, vaktsineerimine. Vaktsiinide mõju. Need viimased asjad olid kõik meeleavaldusi väärt. Reisipiirangud, lendude tühistamised. Igavus, «väljakannatamatu» tüdimus isoleeritusest. Lame ja ümarmaalaste vahelised lahkhelid, kasulikud idioodid ja kasutud idioodid. Kloordioksiidi joojad. Kütusehinnad. Elektrihinnad. Gaasihinnad.

Koroonasse haigestumine on hetkel laes, inimesed siiani surevad sellesse, piirangud vaikselt kaovad, EKRE-l, Reformil, Isamaal ja Sotsidel pole üksteise materdamiseks mahti, kõik kasulikud ja kasutud idioodid, kõik olulisemad probleemid asuvad korraga mitte meie maal.

Kütusehind on üle kahe euro liitrilt, elektrihind on raju, kuu jooksul tarbitud gaas maksab suure osa sissetulekust, poodides oleme kümnendi suurima hinnatõusuga silmitsi. Ja keda kotib? Suuresti mitte kedagi. Kedagi ei vaeva, kas EKRE oskab käituda või mitte, Putinist kehvemini ei käitu niikuinii keegi, mida sa sellest Varrost sõimad, mida neist Helmetest kirud, vaata, mis mujal maailmas toimub.

Sisemiselt on meil vaikne sellepärast, et nüüd on kõikidele meie hädadele süüdlane leitud. Putin. Kõige olulisem on see, et me ei pea enam endi keskelt väärakat otsima. Hea seegi. Ma pole 90ndate algusest saadik nii ühtset eestit näinud – nüüd me lausa ootame pagulasi, meil on hea meel neid võõrustada, me annetame neile suurima heameelega, et nad endid oma tragöödias pisukesegi inimlikumalt tunda saaks. Kogu üldise õuduse juures on õnneks midagi ka kena.

Seega, meil ei läinud vaja mitte vähemat kui Putinit, et panna meid endid tundma sellistena nagu me tegelikult oleme – headena. Putin lasi meil tunnistada ka võõraid, nii nagu nemadki on, headena. Ja ma loodan, et ta maksab selle eest eluga, «heategu» ei jää karistamata. Aga Putin tõmbas selge joone hea ja kurja vahele ja see joon võiks ka pärast Putini piinarikast elu ja peatset surma meile alles jääda. Et edaspidi tühja-tähja peale oma head energiat mitte ära raisata.

Kommentaarid
Copy