EBAPOPULAARNE ARVAMUS ⟩ Viimane aeg Venemaa ära jagada

Illustratsioon: Ypsilon / montaaž
Olavi Ruitlane
, toimetaja
Copy

Kolmas maailmasõda käib ja praegu oleks viimane aeg Venemaad jagama hakata. Et see oleks ette tehtud. Ainult soigumine, et Putin on värdjas ja ukrainlased tema pärast surevad, ei aita. Me peame tegelema sellega, millega saame, Venemaa on hetkel sõda kaotamas ja tema territooriumi eeljagamine oleks ajakohane ja maailmale praegu igati positiivne ja tervendav sõnum.

Kõigepealt elementaarsed jagamised. Saksamaale Kaliningrad ja selle tagasi Königsbergiks nimetamine. Jaapan saab oma Kuriili saared, Soome Karjala, Eesti Petseri ning teised ajalooliselt endale kuuluvad alad. Väikeste laiendustega, mis on hõivatud maaomanduste eest maksmata intresside katteks. Jaapan saab Sahhalini, Soome saab Murmanski ja Eesti Peterburgi. Aus. Saksamaa ei saa peale Kaliningradi midagi. Vene gaasi ainult näkku, kui rohkem tahab, seda ta armastab.

Kuidas seda teha, Venemaa hakkab ju plõksima? Nojah, hakkab küll, aga keda see kotib? Tõmbame piiri Hiina läänenurgast Leena jõe paremkaldani, sedapidi Laptevite mereni ja anname selle rahvusvahelise kokkuleppega Hiinale. Vastutasuks nõuame uiguuride ja Taiwani nus*imise lõpetamist ning omalt poolt lõpetame piirangud Huawei telefonidele. Korras! Hiina vaatab oma sõprussidemed Venemaaga uuesti üle, paneb siis oma kartulikorvid seemnekartulit täis ja läheb seda Leena jõe äärde maha panema. Praegu oleks õige aeg Hiinale pakkumine teha, ega päris südasuvel kartulit ei külva. Hiina on kindlasti nõus, maailma mastaabis tuleb selliseid lahmakaid krunte harva pakkumisele. Pole mõtet Hiinale koonerdada ka, Venemaa on suur jätkub seda sitta kõigile.

Sesmõttes rahulik tehing, kuna Venemaal pole Hiina vastu suht enam midagi paugutada. Ja kui ta mõne paugu teebki, tõmbab ta sellega ennast Ukrainas veel rohkem vaakumisse ja ukrainlased võtavad Krimmi ja Donetski-Luganski tagasi.

Ersad, marid, komid, handid-mandid... Maad on olemas, kuulutagu iseseisvus välja, kui ei soovi, läheb maa enampakkumisele. Aus värk, venelane võib ka osta, kursiga 1 rubla 2000 dollarit.

Venelastele jätame need kohad mida nad on läbi aegade teistele elamiseks soovitanud ja peale sundinud. Endisaegsed Gulagi laagrite asupaigad Siberis, Putile Siber meeldib, niisamuti on Magadanis, Kolõmal, Vologdal jne taristu inimeste elamiseks olemas. Hea värske õhk, hingematvalt kaunis loodus.

Et Hiina. Kohe tuleks Hiinale pakkumine teha, millest Xi-l raske keelduda oleks. Ma arvan, et Xi-l oleks vunts viiesaja peal, ta läheks paneks omalt poolt vaguni hügieenisidemetega, millest Vene naistel praegu puudus, sinnapoole teele. Hiinlane oskab suure krundi juures suuremeelne olla.

Kui Venemaa tervikuna ei vedanud välja, siis Moskvat näeksin ma kindlasti linnriigina, omamoodi kulturiautonoomiana, mida Gulag üleval peab ja kus siis saaks õitseda suur Vene kultuur, teadus ja arhitektuur. Väike ka, bändid, vaba ajakirjandus, samovarid ja suurepärane Vene köök.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles