Mida me oleme Putini suust äraleierdamiseni sageli kuulnud? Venemaa huvidest. Venemaa julgeolekust. Venemaa tähtsusest ja positsioonist maailmas. Mis Venemaa aga tegelikult on?

Demograafilises kriisis küsitava SKP-ga arengumaa, mis ei tooda peale sõjaliste valmistoodete suurt midagi. Venemaa olulisimad ekspordiartiklid on nafta ja naftatooted, maagaas, metall, puit ja kemikaalid. Ehk see, mida maa ja maapõu võimaldavad. Venelased ei tee oma kätega suurt midagi, nad on korilased. Gaas ja nafta, seened ja marjad.

Venemaa huvide, julgeoleku, tähtsuse ja positsitsiooni all mõtleb Putin enda ja oma administratsiooni huve, julgeolekut, tähtsust ja positsiooni. Nad pole Venemaa, nad on Venemaa sildi all tegutsevad ja maailma suurima pindalaga riigi kaaperdanud kuritegelik organisatsioon. Sealsed oligarhid etendavad üheskoos poliitilise ja militaarladvikuga väga täpselt kokku lepitud rolle, mille eesmärk on eelkõige rahvateatri ladusus ning stabiilse rahastuse jätkumine. See, et mõni on juhuslikult parasjagu peaminister, teine hoopis kõneisik või metallurgiakombinaadi direktor, on sama orgaaniliselt paika loksutatud, nagu teatris lavastaja või siis peanäitejuht suunab. Eesmärgil, et ansambel laitmatult, efektiivselt ja publikut vaimustavalt toimiks. Nagu Boriss Akunin ühes hiljutises intervjuus ütleb - pole mitte mingit põhjust kuulata seda, mida Putin mõnes oma avalikus pöördumises räägib - see on näitemäng, mida ta julgeolekuteenistuse tausta pealt külma kõhuga etendab.

Kommentaarid
Copy