Jalustrabava uudisena sai Ypsilon eile teada, et Valdeku krematoorium sai pooliku kasutusloa. Täpsemalt andis Tallinna linnaplaneerimise amet Nõmmel Valdeku tänaval asuvale tavandihoonele loa kasutada hoonet, kuid keelas selgesõnaliselt krematooriumi ahju sisse lülitamise. Wtf?

Kuigi tavandihoone rajanud ettevõtte Memoris esindaja on korduvalt kinnitanud, et krematooriumi korstnast ei hakka kunagi tõusma silmaga nähtavat suitsu ja sealt hakkab ainult väljuma aur, ei ole Raku asumi elanikud nõus ka oma territooriumil surnute keetmisega.

Kes hakkab kontrollima, kas ettevõte kasutab krematooriumi ahju või mitte, kahtleb Raku asumi elanike esindaja. Kes hakkab iga kord kontrollima, kas grillilõhn tuleb kusagilt tagahoovist või krematooriumist? Esindaja lisas, et on palunud krematooriumi vastas töötaval lillemüüjal hoonel silma peal hoida, aga kuna Memorise esindaja sõnul korstnast suitsu tulema ei hakka, võib surnute likvideerimine lillemüüja silmadele varjatuks jääda.

Mida tähendab poolik kasutusluba krematooriumi puhul jääb lihtsatele Raku elanikele mõistetamatuks. Kas pooled surnud tuhastatakse ja pooled mitte? Või pool surnut tuhastatakse ja teine pool mitte? Kas tavandihoones hakatakse vastu võtma eelküpsetatud või tuhastatud laipu? Või tagastatakse pärast tavanditeenuse osutamist kliendile urnis hoopis päikesekuivatatud vanaema?

Ypsilon elab Raku inimestele kaasa ja nii nagu ta varemgi on inimestele häid soovitusi jaganud, näiteks korteriühistutele Javelinide hankimise osas, soovitame igale Raku korteriühistule mobiilse krematooriumi liisingusse võtmist. Sellega saate tuhastada oma kadunukesed kus te iganes soovite ja pooliku kasutusloaga tavandihoone hoolitseb seejärel ülejäänud muusika eest. Mobiilse krematooriumiga saate tuhastada oma lemmikloomade korjused, millist teenust inimestele mõeldud krematooriumid ei paku. Mobiilne krematoorium võimaldab lahti saada sügisel maha langenud lehtedest ja millest kõigest veel.

Mobiilset krematooriumit saaks vabadel hetkedel Raku asumi suvepäevadel või muudel üritustel toitlustamiseks kasutada. Tõenäoliselt mahuks sinna ühekorraga paar siga või veis, vastlapäeval saaks sellesse ajada pool tonni seajalgu ja ega kindel ei ole, et selles krematooriumis ka suures koguses isuäratavaid vastlakukleid võimalik küpsetada poleks. Selliste rõõmsate sündmuste puhul kutsuks aur või suits krematooriumi korstnast Raku inimesi ainult ühtsusele ja teineteisemõistmisele.

Kommentaarid
Copy