SUBKULTUUR ⟩ Teejuht incel'ite seksuoloogilisse abstinentsi

Illustratsioon: Ypsilon / montaaž
Poisid Omavahel
, kirjutab ühiskondlikult kahjuliku töö alusel
Copy

Incel (Involuntary Celibate, nullus sexus homo semper) on internetiajastu jooksul välja kujunenud noormeeste pseudo-kategooria, mis kirjeldab iseennast läbi nende suurima väljakutse – seksuaalse suhte loomise. Oleme sellest solvavast nimetusest korduvalt lugenud, tavaliselt hüperveebi kõige räpasemates soppides. Äkki isegi kutsunud kedagi teist incel'iks, kuid see tiitel kannab endaga mitmeid tähendusi nende enda kommuunile. Kes on siis incel'id või siis eestipäraselt intselid? Miks nad sellised on? Kust see kõik algas? Avame pisut seda tüpoloogiat ning uurime, mida põnevat nende leksikonis leidub.

Incel'ite kaitsepühak St. BlackOpsIICel
Incel'ite kaitsepühak St. BlackOpsIICel Foto: Erakogu

Tema on incel. Vähemalt nii nad näevad iseennast. Tegelikult pole tegemist otseselt incel'iga siin pildil, lihtsalt ühe suvalise prantslasega, kes pani endast internetiavarustesse selfie. Incel'id võtsid aga kiiresti ta välimuse omaks ja kasutavad teda siiani ametliku maskotina, demonstreerides nende enda jaoks, iroonilisel kombel, võimalikult pealiskaudset arusaama naistest, leides küünilist raevu sellest kontseptsioonist, et kõiki naisi huvitab ainult pinnapealne välimus ja mehe testosteroonitase.

Incel'id ei näe tegelikult kõik sellised välja, kuid nad kujutavad ennast niimoodi ette. Kõhetud, kahvatud, halva juuksepiiriga, Black Ops II särk seljas, puuduliku lõuajoonega – just viimane on eriti oluline. Kuna tugev lõuajoon on alfa-maskuliinsuse tunnus, siis selle puudumine on incel'ite jaoks kujunenud omaette vastumeelsuse sümboliks, millega mässatakse gigachad'idest lähtuvate ühiskondlike ilustandardite vastu.

Modernne neo-incel'ite leksikon

Cope'imine ja Seethe'imine käivad käsikäes – sa kas tuled toime oma tunnetega ja elad illusioonis (cope) või sa lased nendel tunnetel enda üle võimust võtta ja lähed marru (seethe). Thot'id, Foid'id, Stacy'd, Femoid'id, Becky'd ja Noodlewhore'id on kõik üks ja sama asi – naised. Erinevad naised, õigemini nende pealiskaudsed füüsilised tunnused, kuid siiski, naised. Manlet'id on kõik maailma mehed, kelle pikkus jääb alla 182 cm. Siit jookseb arvatavasti üks nende tähtsamaid piire: kui sa leiad ennast täiskasvanuna alla seda piiri, siis on sinu jaoks kõik läbi. Chinlet'id on mehed, kes leiavad, et ainus konkreetne tunnus, mis määrab ära sinu staatuse alfaisasena (Chad'ina) on sinu lõuajoon ja selle tugevus ning Gigachad on selle ülim vorm. Blackpill on uskumus, et ainus asi, mis sinu väärtuse siin maailmas naistele annab, on sinu geneetika, spetsiifiliselt selle puhtus ja maskuliinsus. Ropefuel on inimene, kelle jaoks on kõik juba läbi. Ainus asi, mis tal veel teha jääb, on end lakke riputada (an hero)... Kui ta just ei korralda Day of Reckoning'u ehk massitulistamist. Incel'ite kultuurile tutvustas massitulistamise korraldamist Elliot Rodger.

Saage tuttavaks, «Supreme Gentelman» Elliot Rodger. Kui St. BlackOpsIICel on incel'ite kaitsepühak, siis Elliot on nende sõjajumal
Saage tuttavaks, «Supreme Gentelman» Elliot Rodger. Kui St. BlackOpsIICel on incel'ite kaitsepühak, siis Elliot on nende sõjajumal Foto: Ekraanipauk videost

Elliot dokumenteeris oma elu väga põhjalikult enda manifestis, mis näeb peaaegu välja nagu «Adrian Mole'i päevik» või «Berti Päevik» või «Diary of a Wimpy Kid», kui ainus asi, millest nad selle 141 lehekülje jooksul räägiksid, on masturbatsioon, kontrollimatu raev naiste ja vähemuste suhtes ning World of Warcraft. 2014. aastal tappis Elliot kuus inimest ja vigastas 14 enne enesetapu sooritamist, kui politsei oli ta ümber piiranud. Manifest kirjeldab tema kontrollimatut iha seksi vastu ning seda, kuidas tema väärib seda üle kõige. On lihtne märgata, et tegemist pole mentaalselt just kõige stabiilsema isikuga, kuna suures osas oma kirjutisest manifesteerib Elliot endale suurt loteriivõitu, uskudes, et ta on saatuse poolt määratud seda raha võitma. Samuti pidas ta väga põhjalikku videopäevikut, sõites ringi Isla Vistas ning jagades oma mõtteid väärastunud ühiskonnast, kus ainult parimad eksemplarid meeste seast saavad naisi.

Incel'dus kui selline sai alguse aga palju varem nähtusena, mis kandis nime Alana's Involuntary Celibacy Project. Tegemist on kõneka näitega sellest, kuidas tänapäeva kontseptsioon incel-maailmavaatest on üsna väärastunud. Alana saidil ja foorumites eksisteeris toetusvõrgustik inimestele, kes olid võimetud seksuaalvahekorda astuma, osaliselt ühiskonna stigma tõttu, kuid osaliselt ka isiklike füüsiliste deformatsioonide ja ebaadekvaatsuste tõttu. Inimesed, kellel olid reaalsed probleemid, mis takistasid neid seksimast.

Paar aastat hiljem vaatavad tänased incel-mehed peeglisse, cope'ivad veidi, siis seethe'ivad thot'ide ja foid'ide ja stacy'de üle, tajuvad, et nad on manlet'id ja chinlet'id, neelavad selle blackpill'i alla, saavad aru, et nad on kõigest ropefuel ja siis an hERo'vad (ER – Elliot Rodger, seda tähepaari peidetakse sõnumitesse väljendamaks kavatsust sooritada massitulistamine) ennast või võtavad padja alt relva ja korraldavad omaenda Day of Reckoning'u.

Incel'ite tüpoloogia

Baldcel – ei seksi, kuna kiilaneb. Baldcel'id kannatavad malding’u (mad and balding) käes

Curry/Nig/Ricecel – ei seksi oma rassi ja «geneetilise loterii kaotamise» tõttu

Clowncel – kui sulle Joaquin Phoenixi etteaste filmis «Joker» eriti silma jäi

Fakecel – need, kes teesklevad, et incel'ite sekka sulanduda, kuigi tegelikult suudavad naistega ümber käia

Framecel – pubeka kehaga

Gymcel – kes elavad oma viha naiste vastu välja läbi jõusaalis käimise

Heightcel/Shortcel – kes leiavad, et ainus asi, mis neid takistab siin maailmas seksimast, on nende pikkus

Volcel – kes vabatahtlikult keelduvad seksist. Olgu see kas nende suurest austusest või vastupidiselt põlgusest naiste vastu

Workcel – kes keskenduvad oma karjäärile liiga palju, et naistega tegeleda

Mental/Medcel – kellel pole mentaalse tervisega kõik korras, mille tõttu naised väldivad neid

Te nüüd võib-olla olete hakanud juba mõtlema oma kentsakatele lähedastele, perverssetele tuttavatele, üksikutele töökaaslastele, piinlikele avaliku elu tegelastele või oma imelikele lastele, et äkki nemad on incel'id, kuid ärge laske end eespool kirjutatust liigsesse segadusse ajada. Mõned inimesed on siiski lihtsalt rõvedikud. Incel'iks olemine eeldab esmalt selle tunnistamist endale.

Saage tuttavaks, see on Ernest Khalimov, SLEEK N TEARS modell, keda on pildistanud ja photoshoppinud Vene fotograaf Krista Sudmalis. Tema nimi võib-olla ei ütle teile palju, kuid temale kingitud tiitel incel-kommuuni poolt eksisteerib igavesti – GIGACHAD, homo superior, inimevolutsiooni viimane faas. Tegemist on nende iluideaaliga, nende pingutuste eesmärgiga ja samas ka nende Nachzehrer'iga. Koletis, kes eksisteerib kuskil, et alati välja ilmuda ja sinu potensiaalne sigimispartner enda lihaselistel kätel minema tassida. Äkki ta lööb sind korra samuti ja naerab su üle enne selle tegemist.

Kui olete juba nii kaugele lugenud, siis võib-olla taipasite, et enamus incel'ite probleeme, mida nad endas leiavad, on peaaegu alati seotud keha düsmorfiaga. Väljamõeldud probleemid, mille tagajärjel nad arendavad endas välja igavese negatiivse tsükli. «Ma pole nende jaoks piisav, nad on õelad sellepärast, ma pole nende jaoks piisav, nad on õelad sellepärast…» Tegemist on meestega, kes on suutnud oma elustiilivalikutega endale jäädavat mentaalset kahjut tekitada, enamjaolt läbi pornosõltuvusest tekitatud ajuloputuse. Mehed, kelle jaoks seisab nende ja perfektse elu unistuste naise ja mitme lapsega vahel läbikukkumine geneetilises loteriis. Selle läbikukkumise vastu aitab aga vaid lõualuukirurgia. 

Lõpetuseks väike anekdoot: Mitu incel'it läheb vaja, et lambipirni vahetada? Vahet pole, nad juba läksid omavahel tülli, sest üks ütles: «Lightcels be seething over darknesschads».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles