KRÜPTO-KIRILL ⟩ Episood 45. Mida teha pikkade tõusuküünaldega

Krüpto-Kirill Foto: Ypsilon
Ypsiloni krüptotoimetus
Copy

Mingit selgust turule tulnud ei ole, Bitcoin liigub külgepidi $18,5 tuhat support'i ja $20,2 tuhat resistantsi vahel, analüüsid näitavad 5–10 protsendilist kukkumist enne lühiaegset uptrend'i. Põhja arvatakse BTC saavutavat oktoobri teises pooles, hiljemalt novembri alguses. Novembrit, detsembrit, jaanuarit ennustatakse ultrabullish'iks. Eks näeb, võib-olla saab pika karuturu järel veidi lõbusamaid aegu.

Hetkel on kauplemine ohtlik ja nõuab täit tähelepanu, Kirill ikka vaikselt toksib, üleeile sai ta RSR-iga korralikult lutti, BTC oli uimane, kogu turg imes, RSR ainsana näitaski elumärke, RSI oli üleval, hind ise juba neli tundi vastu resistantsi toksinud. Kirill müüs selle lühikeseks ja umbes 10 minutit pärast seda tõusis hind noolena üle 20 protsendi. Teate küll neid pikki rohelisi nooli, mida aeg ajalt näeb ja millede puhul kõik ihkaksid sealt ülevalt tipu juurest lühikeseks müüa. Ja mitte õnnetult alt osta, nagu Kirillil juhtus. Aga okei, stop-loss on varemgi hullemast päästnud.

Kirillile kirjutas Eerik ja rääkis just nendest pikkadest tõusutulpadest, tema püüab peale järsku tõusu short'ida neid, mis on teistest oluliselt pikemad küünlad teinud. Et need, kui langema hakkavad, tõusevad üle eelmise tipu vähem tõenäoliselt. Mida tipu lähemalt pihta saab, seda väiksem stop-loss'i protsent ja suurem võimalik kasum. Kui ükskord jookseb stop-loss'i, siis võib järgmise tõusu järel uuesti proovida ja topelt riskiga.

Tema trikk on veel, et kui ta tipu maha magab, siis paneb paar lisaorderit esimese ostu ja stop-loss'i vahele, sama stop-loss'i väärtusega, et kui veel tipu lähedale või pisut ülegi tõuseb, siis suurendab positsiooni ja kasumivõimalust. Mõistlik jutt.

Praegu just nillib Kirill järgmist tippu, ta sai BEL-i täisti tipust kätte, müüs lühikeseks, hind tormas alla, Kirill pani stop-loss'i kohe sisseostuhinna kohale. Poole tunni pärast tõusis BEL uuesti järsult, stop-loss müüs positsiooni maha ning Kirill ostis järgmisest tipust positsiooni kohe tagasi. Nii see käib.

Üks üliloluline asi, millele Eerik veel tähelepanu juhtis, on positsiooni suuruse arvutamine. Tänud talle, alljärgnev on tema panus:

Kui positsiooni riski suuruseks soovitatakse 1-2 protsenti portfelli väärtuseks, siis on küsimus, kuidas seda arvutada ehk kuidas arvutada positsiooni suurust vastavalt riskile:

Kui soovitud positsioon nt tradingview's on paigas ja/või soovitud stop-loss'i protsent teada, siis see protsent vastab riski summale ja 100 protsenti on positsiooni suurus, mille saab ristkorrutisena. See tuleb jagada võimendusega, juhul kui seda kasutatakse.

Ehk riski suurus (nt) 50 USDT = 3,2% näiteks muutus stop-loss’ini

Positsiooni suurus X USDT = 100%

Positsioon siis x=100x50/3,2=1562,5 See tuleb nüüd jagada võimendusega, nt 10x puhul 1562,5:10=156,25. Minul on Exceli tabelis valemid sees, nii on lihtne ja kiire positsiooni suurust arvutada.

Nüüd tuleb veel arvestada seda, ka stop-loss'i suurus sõltub võimendusest ehk 3x on likvideerimis hind 33,3% kaugusel, 5x 20% kaugusel 10x 10% kaugusel jne.

Võimenduse puhul veel üks huvitav märkus. Kui stop-loss ja TP ehk RRR on paigas, siis kui ilma võimenduseta sead riskiks 50 ja reward'iks on 150, siis kui 10-kordse võimendusega sead riskiks 50, on reward ikka 150. Ehk võimenduse suurus ei mõjuta kasumi suurust, vaid ainult võimaliku positsiooni suurust.

Kaupleme edasi. Saatke kõik, kel mingit krüptoalast tarkust jagada on, nõkse, tehnilist teavet või miks mitte infot, millal kusagil järjekordne +100% Pump aset leiab. Inimestel oleks hea teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles