KRÜPTO-KIRILL ⟩ Episood 47. Lollist valijast on saanud maailmavalitseja

Krüpto-Kirill Foto: Ypsilon
Ypsiloni krüptotoimetus
Copy

Natalja investeeris küttepuudesse. Ta on neid terve suve kokku ostnud ja nüüd pole enam kodus kohta, kus olla. Kelder on lõhutud puid täis, koridor, rõdu, elutuba, kogu elamine. Puuriitade vahel on kitsad käigud, kust külmkapi juurde ja vetsu pääseb, muidu on neil korteris ainult puud. Voodi tõstsid nad seina äärde ja asetasid servale, võttis liiga palju ruumi, nüüd on voodi asemel puud. Magavad puuriida otsas, otse lae all, eile proovisid nad seksida, aga no ei tule välja, kui sul tagumik vastu lage on.

Ajalooliselt on bitcoin pärast iga kolme tõusuaastat ühe krahhiaasta teinud. Praegu on krahhiaasta, enne seda oli tõepoolest kolm aastat lusti ja lillepidu. Nüüd ei jäta krüptoilmaennustajad päevagi vahele, et tulevasest helgest tõusuaastast ilusaid lugusid rääkida. Tõus pidi nende sõnul juba tegelikult selle aasta viimase kvartaliga algama, praegu on oktoober lõpusirgel ja pole seda kusagil. Miks peakski? Turud ei ole muudest eluvaldkondadest kuidagimoodi lahus ja kuni praegune üldine segadus jätkub, ei ole suuremateks tõusuaegadeks mingit alust.

Biden on oma roheliste valijataldade lakkumise tagajärjed föderaalreservi kanda jätnud ja see ei oska muud teha, kui intresse tõsta. Tänapäeval raisataksegi suurem osa ressurssidest järjest enam debiilistuva valija rahuldamisele. Demokraatia nõrk koht, loll valija, on meile andnud idioot Trumpi maailma suurima majanduse eesotsas, Brexiti, niisamuti Ukraina sõja. Selle viimase saime Venemaa odava energia eest. Euroopa valija sai odavat gaasi ja kuigi selle eest hoiatati, valisid euroopa poliitikud endi valija rahuldamise nimel energiasõltuvuse. Ning andsid seeläbi Venemaale sõjapidamiseks raha.

Ainult et lollustega on see häda, et keegi peab selle omast taskust kinni maksma ja see pole keegi muu kui seesama loll valija ise. Kes ennast niigi eelnenud valimiste lollide nõudmiste ja valikutega vaeseks valis. Või veel hullem, hunniku ukrainlasi surnuks valis. Aga midagi pole selle vastu teha, lollist valijast on saanud maailmavalitseja.

Seega, ei tule. Ei rohelist aastalõppu ega järgnevat tõusuaastat, mitte mingitel turgudel. Inimeste säästud on kahanenud ja kahanevad veelgi, investeeritakse vähem või elatakse varasemate investeeringute arvelt. Turud vajavad taastumiseks positiivseid arenguid. Kust need praegusel ajal tulema peaks?

Teisalt on sellised ajad algajale kauplejale heaks treeninguks. Tänagi on Fear&Greed indeks punases, näitab ekstreemset hirmuseisundit ja kes sellistel aegadel ellu jääb, on headel aegadel, kui need tulevad, rahades. Lihtsalt läheb praegu tarvis rohkem tähelepanu, tihedamaid stop-loss'e ja lühemaajalisi tehinguid. Swing trading on praegu Kirilli jaoks täielikult out, päevakauplemise mõttes on tal täna ainult üks väike positsioon AAVE-t üleval, ülejäänud asju vaatab ta 5–15 minutise ajavahemikuga. Võib-olla pole see strateegia päris scalping, millega ta praegu kaupleb, aga midagi sinnapoole.

Nädalavahetus oli super – laupäeval olid neljast positsioonist kolm plussis, pühapäeval kuuest viis. Veel esmaspäeva hommikukski oli positsioon Atomiga kenasti rulli kokku korjanud, aga siis tuli nagu ikka viletsam päev ja lõpuks tuli hädakorras kõik positsioonid ühe nupulevajutusega kinni panna ning öine ja varahommikune teenistus lollidele valijatele tagasi anda. Ei hullu, eks tuleb neilgi neis tingimustes ellu jääda.

Natalja on närvis, ega ka küttepuudega kauplemine mingi naljaasi ole. Äkki tuleb soe talv, hinnad langevad ja topi siis oma halud endale, kuhu tahad. Pole jamavaba kaupa, üks Natalja sõbranna kaupleb näiteks kruusaga. On endale elamise odavat kruusa täis ostnud ja kui Rail Baltic hinnad üles ajab, müüb selle topelt hinnaga maha.

Olgu siis peale Nataljal need küttepuud elamises. Seni, kuni ta kruusa või sitaga ei kauple, kannatab Kirill selle välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles