KRÜPTO-KIRILL ⟩ Episood 50. «I lost, can you give me my money back, sir?»

Foto: montaaž
Ypsiloni krüptotoimetus
Copy

Kirill võttis vahepeal nädala puhkust ja tänastest on ta inimeste jaoks tagasi. Väga vähe just vahepeal ei juhtunud – FTX, üks maailma suurimaid krüprobörse kukkus kokku, nende token FTT kukkus 26 dollarilt 1,6 peale. Kogu see pask tõmbas alla ka väärt projekte. Ühe näitena kukkus Solana 37 pealt 13-le. Rääkimata BTC-st, mille kõik näitajad enne FTX-paska olid tõusule suunatud ja mis kukkus 21 000 pealt 15 500 peale ning sureb praegu 16-17 tuhande vahel. FTX ei ole tõenäoliselt viimane, krahh on põhjustanud krüptost vahendite väljavoolu ja hävinguid tuleb veel ja veel. Just laekus kahtlus, et samamoodi olevat krüptoturg CEX kokkukukkumise äärel.

Samuel Bankman-Fried, FTX- i ja Alameda asutaja, värske mittemiljardär, mees, kes krüpto üldse massidesse viis ja nüüd elupasa kokku keeras, andis ka ikka kõiki rahuldava selgituse.

@SBF_FTX
I'm sorry. That's the biggest thing. I fucked up, and should have done better.

Kirill loeb oma signaaligrupis kurbasid kolmanda maailma sõnumeid ja kuidagi kahju on lihtsatest ullikestest, kes ise alla igasugust vaesuspiiri elades, krüptobörside lehtedelt silmadega suuri rahanumbreid ahmivad ning oma viimased veeringudki turul maha mängivad.

envX: I have only $3 in my Binance. I can't lose them

Profe Ssor: I have lost like 1000$ on crypto when btc crashed. I didn't put stop lose??

Pawel: I was on one grupe who basically trade on Pancake swap so unfortunately I lost 500£

Md Kamran Hossain: Help I have lost 20 dollar

Saeid Emami: I lost, can you give me my money back please, sir.

Inimestest ei tea, aga krüptost teab Kirill, et krüpto veab välja. Aga enne seda lakkab veel terve hulk coin'e, nagu oli Luna ja nüüd ka FTT, olemast. Pikk krüptotalv on käes. Ja krüptotalves ei tule mingil hetkel lohutuseks jõuluvana ega vastlakukleid. Never-ever.

@elonmusk
BTC will make it, but might be a long winter

Sam tormas viimases hädas CZ ehk Binance'i bossi juurde ja üritas sellele FTX-i maha müüa. CZ, nähes kui suur auk Bankmanil perses on, keeldus ostmast ja oligi korras.

@cz_binance
Full disclosure: Binance never shorted FTT. We still have a bag of as we stopped selling FTT after SBF called me. Very expensive call.

Kirill ei saa endale sellist aumehe jama lubada, ta short'is langevat FTT-d kolmes osas ja ülitootlikult, samamoodi kahes osas Solanat ja süda mitte kohe üldse ei valutanud. Samas on CZ ka paras persevest. Ta oleks võinud FTX sitta veidi pehmendada, aga krüptomaailm on julm ja pole küsimustki, kes praegu konkurendi hävingust kõige rohkem kasu lõikab.

Pikas perspektiivis on FTX-i kokku kukkumine tõenäoliselt hea uudis, see kutsub esile krüptoregulatsioonide kiirema tuleku ja sellega seonduvalt loodetavasti investorite usalduse naasmise.

Kirill leidis just äsja ühe tasuta signaaligrupi. Uus grupp ja väidavad, et nad tasulist VIP teenust pakkuma ei hakkagi. Ei tea, esimesed neli trade'i olid kümnesse, tootlused head, hoiame silma peal ja vaatame, kas ja mis tasemel nad jätkavad. Neil on seal loomulikult ka omad investeerimispakkumised. Ärge jumala eest nendega liituge, kui te neile raha kannate, ei näe te seda enam kunagi. Tundub, et investeerimispettused on signaaligruppides nii tavalised, et keegi teenusepakkujatest isegi ei varja seda ülemäära. Kui loll oled, siis pole sul kaastunnet kusagilt otsida ja kellelegi peale iseenda lolli näoga peegli ees otsa vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles