KRÜPTO-KIRILL ⟩ Episood 51. Töö on samamoodi Ponzi skeem

Foto: Erakogu
Ypsiloni krüptotoimetus
Copy

FTX-i kokkukukkumise järellainetus retsib muudkui edasi. Nüüd hoiatab Bloomberg, et kui raha peale ei tule, on krüptolaenamisele spetsialiseerunud Genesis sunnitud pankroti välja kuulutama. Genesis ise teatab, et tal pole kohe plaanis seda välja kuulutada. Väga optimistlik. Kui Kirillil oleks täna raha Genesises kinni ja seda sealt välja võtta ei saaks, oleks suur asi, kui pankrot alles homme välja kuulutataks.

Kirillil ei ole liiga palju raha, aga hoolimata kogu pasast, tema konto tasapisi tõuseb. Sellel, kelle konto praegu krüptoturul tõuseb, lendab see bull market'i saabudes raketina. See ei juhtu küll kahjuks varsti, aga juhtub. Kirillil on mõistust tunnistada, et need on siiski elu harivamad kogemused, mida praegu turul pakutakse. Neid võib soovi tekkides vabalt ka Forexi turul kasutada.

Sesmõttes on kah märgiline aeg kätte jõudnud, et nüüdsest on üle 50 protsendi bitcoini hoidjatest omadega miinuses. Bitcoin ise eile jälle muidugi langes, passib hetkel 15 700 peal. Ja ega ta enne ei jäta kui 13 000 resistantsi käest vastu hambaid saab.

Eelmises episoodis välja pakutud signaaligrupp osutus rajuks sitaks ja Kirill kustutas selle kiiresti ära. Pärast veetis pika õhtu Redditis ja Quoras ning lõpuks hakkas erinevates postitustes ühe Telegrami grupi nimi korduma: @btctradingclub.

Kirill liitus nende tasuta teenusega, kontrollis vanade signaalide pädevust TradingView'st, ja no ei olnud üldsegi mitte paha. Lähiajal üks stop-loss'i jooksund asi, üks vilets BTC pikk positsioon, ülejäänud kõik okeid. Lootust lisas veel see, et nad ei pakkunud grupis mingit investeerimissitta.

Okei. Tasuta signaalide hulk oli, nagu ikka, väike, eluaegse teenuse hind 90 dollarit. Kirill võtab administraatoriga ühendust, ütleb, et teil oli novembri alguses pakkumine eluaegne 35 dollari eest, pakkumine on küll lõppenud, aga kas seda siiski saaks. Sai. Tüübid ei ole ahned ka.

Edasi. VIP grupis sees, vaikus, spotisignaale laekub, futuuridele mitte. Mõistlik, BTC on hetkel rabe. VIP grupiga on liitunud 2300 inimest, see on hea tulemus. Kirill paneb tähele, et signaalide võimenduseks on pandud maksimaalselt 10x. Jälle mõistlik. Kirill ise boost'ib peenemat puru tavaliselt 5x, suuremaid nagu BTC ja ETH 10x. Skämmerid ei hakka alla 20 jamamagi.

Lõpuks, päris hilja õhtul laekub esimene signaal futuuridele. Soovitatakse ETH pikaks müüa. Kirill teeb koheselt moblas TradingView lahti, vaatab ja tõepoolest  – ETH on pika punase küünlaga tihedalt vastu resitantsi surutud. Kirill ostab end sisse ja mõni dollar tuleb suht kiiresti koju. Tähtsam teenitud kopikast on see, et signaal oli hoolikalt valitud ja enne välja saatmist järele kontrollitud. Praegu jookseb neilt saadud lühike positsioon STG-ga. Näis.

Hoiame sellel grupil silma peal, vara veel kireda, aga päriselt, teist päeva jooksevad nende VIP kanalil ainult signaalid ja mitte ühtegi rida muud iba. Kirilli kõrvad-silmad igatahes puhkavad.

Eile helistas Kirillile üks sõber, kes oli nädalase viivitusega FTX-i skandaalist kuulnud ja hõiskas: «Näed, ma ütlesin sulle Kirill, et see krüpto on Ponzi skeem, keegi alati kontrollib mängu ja paneb lõpuks kõik niisama tasku.» Kirill ei öelnud talle midagi. Sõber helistas töölt, ta ei saa aru, et töö on samamoodi Ponzi skeem. Isegi veel lootusetum – töötad kuni surmani, saad täpselt nii palju, et hing sees püsiks, ja ülejäänu paneb keegi niisama tasku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles