EBAPOPULAARNE ARVAMUS ⟩ Lääne sõjaline abi Ukrainale koosneb suures osas lollist lambanäost

Illustratsioon: Andrea Lightfoot / Unsplash / Ypsilon / montaaž
, Kaasautor
Copy

Ameerika on pask, NATO on pask, Macron on pask, Scholz on täispask. Kui Venemaa kasutab keemia- või tuumarelva, siis me... NATO ei ole sõjas. Me ei anna neid ja neid relvi, et meid ei kahtlustataks sekkumises. Neid ja neid anname, neid ja neid ei anna. Vot nende relvade andmise puhul ei ole see sekkumine. Ja nende ja nende puhul on. Sekkumine peab igal juhul välistatud olema. NATO ei ole sõjaline organisatsioon, NATO on kaitseline organisatsioon. NATO ei ole till, NATO on kondoom.

NATO tugevdab samal ajal kohalolu. Mingid lennukid maanduvad kuhugi ja ongi kohal. Keegi pühib neilt lapiga tolmu. Rohutirtsud siristavad. NATO sõjaline kogemus on Afganistanis reaktiivlennukitelt rakettidega ilma hammasteta ja kalašnikovidega relvastatud taliibide pommitamine. Bang-bang.

Ei, pange oma Rambo 1, 2 ja 3 endale kappi tagasi, sellist ameeriklast ei ole kunagi olemas olnud. Vietnamis saite peksa, Pearl Harbouris saite peksa, Jaapanis näitasite erakordset tuumavaprust, jajah, teame.

Kui Venemaa kasutab tuumarelva, siis me...

Siis me mida? Siis me lööme nad kahe päevaga Ukrainas seibideks, teatas keski NATO erukindral. Aga kui Venemaa ei kasuta tuumareva ja kirvega 40 miljonit ukrainlast maha tapab, siis on okei?

Ei, no päris okei ei ole. Läänemaailmal ja NATO-l on reageerimiseks kaastunnet. Mingeid 300km kuni Krimmini ulatuvaid pauke ei ole, aga kaastunnet on. Igasuguseid sõjakuritegude uurimise komisjone saab moodustada ja sõjakuritegusid loendada. Üks-kaks-kolm-viiskendseitse tuhat nelisada. Sõda loob Euroopasse töökohti. Miks mitte sõjakuritegude loendajate näol, neil kõigil on pered toita. Tegelikult on meil niipalju pisaraid, et terve Ukraina võiks pisaravanni ronida, tegelikult ka.

USA ei saagi lubada Poolal neid lennukeid Ukrainale üle anda, kuna siis jäävad sõjakurjategude loendajad töötuks. Sõda on maailmas asjad ümber mänginud, sõja ümber on loodud sellega toimetav taristu ja kaastundebisness ja kui sõda nüüd liiga äkitselt lõpeb, peab neile sadadele tuhandetele inimestele uue töö või sõja leidma. Nii suurele hulgale töö leidmine nõuaks suurt sõda, vähemalt Hiinaga. A kuulge, kas me Hiina käest peksa ei või saada? Ründame siis kedagi väiksemat, Vietnamit näiteks? Ah, seal me alles olime... Ega te ei mäleta kuidas meil seal läks?

Ei-ei, meil on praegu Ukraina, sõjatööstus on just jälle jalgu alla saamas ja te tahate sõda kiiresti lõpetada? Anname Ukrainale korraga 500 suurt pauku ja mis me siis edasi teeme? Siis on sõda läbi, konserveerime tootmisliinid, või müüme maha, ei tea ju keegi millal jälle uut sõda saab. Mis töökohtadest saab? Inimeste ja nende perekondade peale ikka mõtlete? Kui Ukraina sõda lõpeb on ju kohe uut sõda vaja, kas te tahate uut sõda, kas te tahate sõda, kas te olete tõepoolest sõja poolt?

See ei ole nafta hinnalagi, see on silmakirjalikkuse lagi. Tegelikult on nii, et mingi odav Ukraina tööjõud on sunnitud NATO ja Euroopa eest viletsa varustusega ühe sõja ära pidama ja abi, mida NATO ja läänemaailm vastu pakuvad, koosneb suures osas lollist lambanäost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles