Ypsiloni odavate õudusjuttude konkursi võitis Margaret Kelomees, teisele auhinnalisele kohale tuli Lennart Ruuda.

Odavate õudusjuttude konkurss oli järjekorras juba kolmas Ypsiloni «odava» ilukirjanduse võistlus. Tähtajaks laekus toimetusele kokku 45 juttu 40-lt autorilt, mis tähistab ühtlasi uut osalusrekordit – aasta tagasi toimunud muinasjuttude konkursist võttis osa kaks autorit vähem.

Ypsilon ootas odavaid õudusjutte 5. oktoobrist 30. novembrini ning avaldas laekunud lood saabumise järjekorras. Viimane lugu ilmus 21. detsembril ning täpselt uue aasta saabumisega läks lugemiste loendamine lukku.

Tulemusi Google Analyticsi abil kokku võttes selgus, et avaldamisjärgse 10 päeva jooksul sai enim unikaalseid lugemisi (3902) Margaret Kelomees looga «Sina ei tohi mitte paksuks minna» ning teisele auhinnalisele kohale lugesid Ypsiloni lugejad Lennart Ruuda «Krabi». Võitjat premeerib Ypsilon vastavalt 500 ja teist kohta 150 euroga. Esiviisikusse mahtumise eest väärivad tunnustamist veel Richard Särk lugudega «Tootsi pulm» ja «Burgerid Moskva moodi», Joonas Piik jutuga «See pole saar» ning Kristina Ruderi «Klassijuhataja».

Illustratsioon: Midjourney AI / Ypsilon / montaaž

Müts maha teie kõigi ees! Kokku enam kui 400 000 tähemärgi jagu eripalgelisi, naljakaid, jaburaid, stiilseid, hirmsaid ja mõtlemapanevaid tekste annaks juba korraliku raamatu välja. Kui siia veel muinaslood ja krimijutud lisada, võiks too muhe tellis juba nõrgema lugeja selja murda. Aga pole muret – kõik seekordsed ja ka eelmiste võistluste tekstid jäävad kõigile huvilistele meie lehel ühes muude udujuttudega alati kättesaadavaks.

Karta võib ka, et viimaseks see konkurss ei jää...

Odavaimad muinasjutud: Mari-Liis Müürsepp «Tinderi printsess» ja Triin Tasuja «Parfüümipoe juhataja».

Odavaimad krimijutud: Lauriito Meriloo «Orissaare seeneline ja teisi lugusid» ja Janno Puusepp «Mehe puudutus»

Kommentaarid
Copy