Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

100 LÕUGA Nr 4. Sip€lga 14 esines oma elu esimesel EHHF'il verd täis suuga

Foto: SIP€LGA 14
Copy

Mõni saab lõuga, mõni annab lõuga – üks ei taha rääkida, sest veits on häbi, teine ei taha rääkida, sest veits võib paragrahvi kaela saada. Mõni on aga nii andekas, et saab üksi kahe inimese tööga hakkama, ja selle üle võib vaid uhkust tunda. Toome lugejateni väikese teaser'i Sip€lga14 ja Yohaniga tehtud intervjuust, kus Sip€lga14 räägib sellest, kuidas ta 2017. aastal esimest korda Eesti Hip Hop Festivalil esinedes korraga lõuga andis ja lõuga sai.

Uurisime ja puurisime Yohanit ja Sip€lga14-t pikemalt, kuna kutid avaldasid hiljuti uue bängeri «Mällar», ning meie jutuajamise käigus selgus üks kurioosne juhtum Sip€lga14 räpikarjääri alguspäevilt. Tähelennu algus oli ka talle endale üllatus, sest mõned lood liikusid Soundcloudist üpriski kiiresti ERRi helisagedustele.

«Ühel päeval keegi sõpradest kirjutas mulle: «Kuule, Genka viis su loo sinna R2 Muusikanõukogusse ja kõik panid sellele peaaegu maksimumpunktid.»,» meenutas Sip€lgas. «Siis ma olin nagu what the fuck.»

Muusikanõukokku jõudis lugu «ma laadisin lolli peaga enda nuded netti üles». «Koos Jung Carliga tegime ja panime selle mingi 2017. aasta alguses üles ja Muusikanõukogu oli aprillis, mäletan, et kevad oli. Ja siis tuli see EHHF-i aeg ja Genka kirjutas mulle suvel, et kas sa EHHF-ile tuled, et oled minu ja Paul Oja lemmikartist praegusel hetkel. Siis ma olin nagu what the fuck, muidugi!» rääkis Sip€lgas.

«Ma esinesin Legendaarse telgis ja siis ma mäletan veel, et… mikrofon lendas mulle… noh, ma olin nii närvis ja panin mikriga endale vastu suud – mul oli huul täiesti verine.» Iga kord, kui Sip€lgas esinemise ajal Genka poole vaatas, siis Genka osutas näpuga suu poole. «Ja ma ise ei saanud mitte munnigi aru. Kõik rahva seas hakkasid ka näpuga mu suu poole näitama, kuni ma pühkisin käega üle suu ja nägin, et mu käsi on täiesti verd täis.»

«Jooksid meedikute juurde?»

«Ei, ma olin nagu «Türa! Äge!» ja räppisin edasi.»

Genkale avaldas selle nii kõvasti muljet, et ta tegi sealsamas Sip€lgale pakkumise tulla Legendaarne Recordsi alla ja andis talle tuhat eurot avanssi. «Hiljem nüüd, aasta tagasi või niimoodi, käisime koos Levikas joomas ja ta ütles, et ta ei ole mitte kunagi, mitte ühelegi artistile siukest asja pakkunud. Enda sõnul ta tahtis olla kindel, et ma olen tulemas, sest juba siis hakkas see kuradi võidujööks noorte räpparite peale.»

Ypsiloni lõuksi-antoloogia täieneb igat laadi olukordadega, kus lõuksi on saadud ja antud nii asja eest kui ka täiesti asjata, mõni on päästnud olukorra ja mõni teinud hullemaks. Aga harva on need osa muusikaajaloost.

100 LÕUGA

Elus võib juhtuda, et sõnadest ühel hetkel enam ei piisa. Neil harvadel juhtudel räägitakse asjad selgeks kätega ning sünnib järjekordne peatükk rahvafolkloori. Me tahame ypsilonis kokku koguda 100 sellist peatükki. Iga lõuga andmise puhul on olemas lõuga andja ja lõuga saaja ning ajakirjanduses tuleb ära kuulata mõlemad pooled.

Saada oma lugu, kus sa oled kas lõuga saanud või lõuga andnud, aadressile toimetus@ypsilon.ee: mida sa ühest või teisest õppisid, kuidas tegi see sind paremaks kodanikuks ja mismoodi see sind veel tänaselgi päeval inimesena aitab. Kui oled olnud tunnistajaks mõnele eriti silmapaistva peksuloole, siis ootame ka neid lugusid. Loomulikult on avaldatud lood honoreeritud lood.

Lõuga andmise puhul ole ettevaatlik ning ära inkrimineeri ennast vabatahtlikult. Muuda identifitseeritavaid detaile või kirjuta juhtumitest, mis on kohtu silmis juba aegunud kuriteod. Aeg kaob, rõõmud jäävad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles