EBAPOPULAARNE ARVAMUS ⟩ Täi Vahtre ja samasooliste täide sügelemine

Emane kubemetäi (Pthirus pubis). Kubemetäi on täiliste alamseltsi kuuluv putukaliik, mis elab inimeste karvades, eriti kubemekarvades. Kubemetäi on 1,5–2 millimeetri pikkune. Kubemetäid kanduvad inimeselt inimesele kehalise kontakti, seksuaalkontakti ja riiete kaudu. Emane kubemetäi muneb keskmiselt kolm muna päevas. Munad hauduvad 6–8 päeva. Foto: Doc. RNDr. Josef Reischig, CSc. / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
, Kaasautor
Copy

Elu lõhestavad eriarvamused. Arvamusliider Lauri Vahtre ütleb, et samasooliste abieludel on kaugemad tagajärjed, luuletaja Jürgen Rooste kogemus ütleb, et abieluvõrdsuse kehtestamisel süveneb ka laste- ja loomakaitse. Mihkel Kunnus, Fookuse Inimese ja looduse toimetaja teatab, et kõige vahetum suuroht tsivilisatsioonile tuleb demograafilisest kollapsist. Facebooki grupi «Virginia Woolf sind ei karda» üks administraatoritest Nika Kalantar ütleb, et maailmas on juba liiga palju inimesi ning et Lauri Vahtrete, Jürgen Roostete ja Mihkel Kunnuste saamine on keskkonnale kahjulik.

Ilmselgelt oleks maailm ilma inimeseta kenasti toimiv paik, aga evolutsiooni juures asjad niimoodi ei käi, et kubemetäid otsustavad, et kube elukeskkonnana on läbi näritud ja jätkuv läbimõtlematu paljunemine, sätib kubeme elukeskkonnana säilimise kahtluse alla. See, et kube ja täi on heaolu ja jätkusuutlike eluviiside osas eriarvamusel, on loogiline.

Vastutustundlik täi ostsib lahendust. Täi Vahtre usub, et kui samasooliste täide sügelemine kubeme üldsisest traumast lahutada, on kubeme taluvuspiir sügelemise osas konrolli all. Kunnuse teooria kohaselt sureb kube pärast täide demograafilist kollapsi välja. Feministliku täi Kalantari seisukohalt tunneb kube end tsivilisatsiooni kokkukkumise järel normaalselt. Mingi osa täidest vaidleb selle üle, kas kube on ümmargune või lapik. Jõukam ja vastutusundlikum kiht kubeme asunikest saadab kubeme vaesematesse piirkondadesse toitu ja ravimeid. Täi Elon Musk ehitab raketi ja ütleb, et tsivilisatsiooni jätkamiseks tuleb tagumikku lennata ja sinna koloonia luua. Juba sõidab tagumikus tagumikukulgur ja sondeerib pinnast. Otsitakse vabatahtlikke tagumikku kolijaid, eriti ei leita. Täi Musk on visionäär, võib-olla ühel päeval elame kõik universumi habemes või kaenla all.

Kubeme asualadega seonduvatest keeleliselt ja kultuuriliselt erinevatel täidel on kubemes erinevad huvid. Kubeme mõningad piirkonnad on klimaaliselt ja toitaineterikkuselt paremad ja aeg-ajalt panevad konfliktid nende pärast kubeme teatud piirkonnad eriliselt sügelema. Täi on rohkem või vähem täi rahvuse, nahavärvi ja seksuaalse sättumuse poolest. Suuremad ja arenenunad täikolooniad omavad iseeneset täispreid. Seda hoidutakse kasutamast, sest üldine täipopulatsioon ei elaks olemasoleva spreikoguse korraga kubemeatmosfääri lekkimise järel seda üle.

Mis oleks lahendus? Evolutsioon. Ainult et küsimus on selles, kas meil on kubemes aega seda ära oodata. Seni, kuni me oleme täid, tõenäoliselt midagi ei muutu, aga see, et me oleme täid, loodetavasti millalgi muutub. Teadus areneb iga päevaga ja on lootust, et me leiame lõpuks selle lubatud musta augu ja Eloni tagumikukoloonia asemel leiame selle tagant uue, suurema ja lootusrikkama kubeme. Võib-olla see polegi enam kube, äkki see on hoopis hommikune kastemärg heinamaa, kus me sõbralike kuldsete retriiveritena üksteise kõrval kõrvade lehvides hullame ja niiskete silmadega, lilla keelega teisiti mõtlejate nägusid kiindumusega üle tõmbame.

Ja siis võib-olla see kube, või mis ta on, kärabki. Kui Lauri-Retriiver tuleb müdinal võsast – teate küll neid retriivereid, silmade läikides sitajunn hammaste vahel – ja Kunnus-Retviirer ja Rooste-Retriiver ja me kõik teisedki rõõmsalt mänguga liitume ning «pulka» enda valdusse saata üritades üheskoos helge tuleviku poole kappame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles