«The Wire» on Ameerika sari, mille peaosas mängisid kaks inglast. Võib-olla on see üks põhjustest, miks algselt jäi publiku huvi leigeks, kuid hiljem kujunes see korralikuks kultussarjaks.

Lance Reddicki kehastatud karakter Cedric Daniels
Lance Reddicki kehastatud karakter Cedric Daniels Foto: HBO / Wikimedia Commons

Politseinike ja kohtunike seas leidub palju ebaausaid inimesi, märkis USA kirjanik Scott

Turow. Just hiljuti lahkunud Lance Reddick, kes kehastas sarjas politseiülemat Danielsi, meenutas Jonathan Abramsi raamatus «All the Pieces Matter. The Inside Story of the Wire», kuidas sarjajuht David Simon ütles talle, et organisatsioone pole võimalik reformida, aga inimesi on.

«Ma mõistsin ajapikku sarja vaadates, kuidas me näeme nii kurjategijate kui ka politseinike vaatenurka – seda, kuidas institutsioonide koodeksid hävitavad inimlikkuse,» sõnas Reddick.

Simon ja Ed Burns kohtusid esmakordselt 1984. aastal. (Alati, kui Burnsist kirjutatakse, mainitakse, et tegemist pole näitleja ja lavastaja Ed Burnsiga, vaid nimekaimuga.) Uurija Burns valmistas ette materjali süüdistuse esitamiseks narkokaupmehele Melvin Williamsile, kelle oli tabanud telefonikõnesid pealt kuulates. Simon kirjutas sellest artiklit The Baltimore Sunile.

Williamsi kohtuasi jäi poolikuks. Prokurörid edutati mujale. Williamsi parem käsi Lamont Farmer istus paar aastat.

Kommentaarid
Copy