PUTINI KUKK Lekkinud dokumendid: Prigožini kuus nägu

Foto: Sander Leesment / Ypsiloni fototöötlus
Ypsiloni Antropoloogiainstituut
, uurib yhiskondlikke olevusi ja kultuurikandjaid
Copy

Tänaseks päevaks on Venemaa võimud Jevgeni Prigožini putšikatse järgselt kõik tema valdused läbi otsinud ja leidnud ootuspäraselt relvi, kulda, sularaha, dokumente ning kõigile üllatuseks mitmeid Prigožini alter egosid. Nagu Venemaal ikka, läks Prigožinile tagastamise käigus midagi ka portfellist mööda. Ypsilonil õnnestus hankida dokumendid, mis avavad Prigožini identiteetide tagamaid.

Alljärgnevad, üksteisest äravahetamiseni erinevad inimesed tõestavad, et Putini kokal võib olla sadu erinevaid identiteete; ta võib inimesele otsa vaadata jõehobuna loomaaias või jälgida teda tähelepanelikult läbi seasilma sülditarretises.

Foto: FSB leke

Bekbulat Išakatrukov, 48

Sündinud 1975 a. Tripolis.

Haridus: teadmata, täiendkoolitus Benghazi sõjaväeülikooli akadeemias.

Töökäik: ta on üks failijagamisprogrammi Kazaa väljatöötajaid, Libya Recovery Trust Fundi projektijuht. Seni teadmata asjaoludel sattus pärast sõjaväeülikooli lõpetamist Gaddafi vägede ohvitseriks.

Pärasts Gaddafi langemist suundus Bekbulat Venemaale.

Liibüa kodanik Bekbulat Išakatrukovit ja tema kaaslasi süüdistati aastal 2021 oma vanaisa ja välikomandör Yaasir el-Pabaho äia Filip Wagneri peielauale mõeldud kitse vägistamises. Mõisteti aastaks Venemaa Kagu-Idas karmi režiimiga vangilaagrisse, kust ta vabastati neli kuud enne tähtaega seoses Wagneri värbamiskampaaniaga.

Foto: FSB leke

Yaasir el-Pabacho, 37

Sündinud 1986 a. Wadi ash-Shatis

Haridus: 1997 a Murzuqi Muammar Gadaffi nimeline kutsehariduskeskus, nülgija ja komposteerija eriala.

Töökäik: aastast 2011 sisenes haljastusärisse; sellest ajast peale vastutab ka Tripoli pakendiringluse eest. Omab osalust kohalikust toorainest väetist tootvas riigiettevõttes.

Isiklikku: sõidab kullatud G-klassi Mercedes-Benziga; Yaasir el-Pabacho Tripoli residentsil on plaatinast vihmaveetorud. Väidetavalt testib kõik piinamisviisid enne masstootmisse suunamist enda peal läbi.

Liibüa välikomandör Yaasir el-Pabacho sattus meedia laiemasse huviorbiiti, kui tuli välja, et serveeris vanaisa Filipi peiedel külalistele venna Išakatrukovi poolt vägistatud kitse.
 

Foto: FSB leke

Urod el-Moustafa, 61

Sündinud 1962. a Leningradis.

Haridus: 1977. aastal lõpetas ta Leningradi 62. spordiinternaatkooli murdmaasuusatamise erialal.

Töökäik: 1979–1991 NSVLi murdmaasuusakoondise määrdemees. 

Isiklikku: 1979. aastal sai Jelena Välbega poja Jabdul Jebalnikovi. Varasemast on tal Liibüa poplaulja Suhaa-al Uhaaga kaks poega: IT geenius Bekbulat Išakatrukov ja Liibüa välikomandör Yaasir el-Pabacho.

Multimiljonär. Jevgeni Prigožini karakter ja Wagneri struktuuri väljamõtleja. Suurettevõtjast misantroop, Kesk-Aafrika Vabariigis kaevandusi käitava ettevõtte Midas Resources ning samas riigis kulla ja teemantide kokkuostuga tegeleva Diamville’i omanikuna riigi üks olulisemaid tööandjaid.
 

Foto: FSB leke

Valentin Kimorov, 53

Sündinud 1970. aastal Tuulas.

Haridus: lõpetas 1989. aastal Moskva Ülikooli juures asuva Aasia ja Aafrika maade instituudi. 

Töökäik: 1992. a Leningradi garaažikooperatiivi «Dizlmotr» esimees; aastast 2021 Wagneri pressiesindaja.

Isiklikku: Kimorovil on neli last (kolme naisega). 2015. a  1. augustil vormistati Sotšis abieluks tema viimase viie aasta kooselu jäätantsijannast olümpiavõitja Tatjana Lavkaga. Paaril on ühine tütar.

Kimorov on välja andnud lastereaamatu. Navalnõi meeskond on paljastanud temast häirivad kaadrid kummipaadi ja prostituutidega Moskva jõel.

 

Foto: FSB leke

Jabdul Jebalnikov, 34

Sündinud 1989. aastal Moskvas.

Haridus: lõpetas 2008. a Moskva XIV keskkooli. Koolile on antud 2022. aasta suvel Venemaa erioperatsiooni käigus Ukrainas hukkunud Venemaa kangelase, Süürias, Donbassis ja Ukrainas relvaga Venemaa huve kaitsnud Wagneri grupeeringu võitleja Jevgeni Orlovi nimi.

Töökäik: 2005. aastast Moskvas Baltika õlletehase Moskva kesklao tõstukijuht. 2020. aasta Donetski Rahvavabariigi muusikaauhindade galal oli sosinaräppar Jabdul nomineeritud auhinnale aasta meesartisti ja aasta hip-hop/rap/r'n'b artisti kategoorias, lisaks püüdis ta lauluga «Für Girkin» auhinda ka aasta muusikavideo ja aasta parima laulu kategoorias.

Isiklikku: Urod el-Moustafa ja Jelena Välbe esiklaps. Meediakünnise ületas esmakordselt aastal 1996 uudisega, et Moskva ühes eeslinnas tegutseb neljaliikmeline räpigrupp, mille liikmed olid pummelungi käigus tapnud joomakaaslase, teinud tema tapmisest loo ja üritanud seda kohalikesse raadiotesse saada. Ülejäänud kolm noorukit läksid kinni, Jabduli vanemad kasutasid oma mõjuvõimu enda poja päästmiseks. 2007. aastal sai Tšetšeenia karikaetapil laskesuusatamises kolmanda koha.

Foto: FSB leke

Filip Wagner, 89

Sündinud 1934 Ukraina NSVs Sumõ oblastis Jablutšne külas.

Haridus: 1953. aastal lõpetas Wagner kooli ja üritas saada stipendiumit Moskva Riiklikusse Ülikooli. Kuigi ta läbis sisseastumiskatsed, ei olnud tema hinded piisavalt head, et teda vastu võtta.

Töökäik: aastatel 1957–1960 täitis Filip toonases NSV Liidus kehtinud kolmeaastase sõjaväekohustuse ja asus tööle telefoniinsenerina Rostovis. 1971. aastal hakkas Filip Wagner vene keele ja kirjanduse õpetajaks.

Isiklikku: Filip Wagnerit kiusati koolis tihti, samuti oli ta impotent. 1984. a 13. septembriks, mil ta vahistati, oli ta juba sooritanud 32 vägistamist ja mõrva. Tema süüd ei suudetud tõestada, küll aga mõisteti ta süüdi oma endiselt tööandjalt varastamise eest ja karistati aastapikkuse vabadusekaotusega. Eeskujuliku käitumise eest vabastati kolm kuud hiljem. Tal on üks poeg, Urod el-Moustafa.

Suri 2021. aastal rahulikult omaste ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles