TALLINN | DUBAI | JÄNEDA Kes suudaks ülal pidada Anita Sibulat?

Foto: Sander Leesment / Postimees / Ypsiloni fototöötlus
Ypsiloni Antropoloogiainstituut
, uurib ühiskondlikke olevusi ja kultuurikandjaid
Copy

Seltskonnameediale on jäänud kättesaamatuks saladus, kes on tuntud suunamudijale Anita Sibulale luksuslikke eluviise võimaldav salapärane vanem härrasmees. Neiu ise on avaldanud, et talle meeldivad küpsemad mehed; lisaks on ta maininud, et tema südame võitmiseks peab mees olema natuke imelik.

Leia endale alati mees, kes paneb sind esimesse klassi, ütleb Anita Sibul instagramipostituse juures, millel ta istub Swiss Airlines'i luksuslikus esimeses klassis, käes pokaal šampanjaga. Kas me peame alltekstist välja lugema, et salapärasele küpsele ärimehele meeldivad purjus alaealised esimese klassi tüdrukud?

Anita Sibulat on aegade jooksul üritatud seostada nii keskerakondlasest riigikogu liikme Jaanus Karilaidi kui ka kirjanik Allan Keianiga. Samas on Ypsilonil tekkinud küsimus, kas nimetatud härrasmehed on piisavalt imelikud.

Anita Sibul tunnistab, et tal tuli Dubaisse lennates kolm tundi ilma WC, toidu ja joogita lennukis veeta! Jook – šampus – oli tal eelnevas pildimaterjalis näpu vahel, mistõttu tundub joogipuudus väljamõeldisena. Järelikult võitles Anita Sibul Dubaisse lennates kolm tundi kusehäda ja näljaga?

Dubai kõlaks Keskerakonna moodi, aga inimene päris nälga jätta pole Karilaiu poliitika, see kõlab rohkem Reformierakonna moodi. Nii et ikkagi Keian?

Dubaid on Reformierakonnaga jälle keeruline seostada; sinna reisivad enamjaolt vaesed. Oleks tegemist Singapuri või Malaisiaga, siis Ypsilon usuks. Siis oleks lennukilt ristisjalu saabunud Sibulat kõigepealt kahe külmkapi vahel kabistatud, seejärel oleks talle kokteil pähe valatud ja pärast seda oleks ta riietega basseini lennanud. Nagu Taavi Rõivas & Co. 2017. aastal Malaisias korraldasid.

Ei. Anita ütleb, et tellis Dubais kogemata 160 eurose kokteili. Nüüd langeb ka Keian ära; kirjaniku rahakott ei peaks Anita eksimust vastu. Keian pole mingi Kaugver või Smuul; temal tulnuks pärast juhtunut abipalvega saatkonda pöörduda või end ja Sibulat pakiga koju saata üritada.

Kes see salapärane küpses eas meesterahvas ikkagi on? Kes oleks ühekorraga jõukas ja imelik, see tähendab (Anita enda kirjelduse järgi) suudaks voodis hüpata, lõbustuspargis ringi joosta, kõdistamismänge mängida ja kõik ettetulevad arved kinni plekkida? See peab olema päris imelik mees – voodis hüppamine, kõdistamine ja lõbustuspark tunduvad liigagi esimese klassi tüdrukutele mõeldud paketina.

Esimesena tuleb muidugi ette Sõõrumaa; see mees on peaaegu kõige, kaasa arvatud Patarei vangla ja nüüd ka Ott Tänaku partner. Imelik on, joosta suudab, hüpata ja arveid maksta ka. Aga Sõõrumaa filsoofia on, et neljakümnendates eluaastates meesterahvas seksib korra nädalas ja viiekümneaastane korra kuus. Ott Tänakule ja Patarei vanglale võib see sobida, Anita Sibulale kindlasti mitte. See oleks sama õudne kui Rovaniemis päikesepatareiga vibraatorit laadida. Või siis Enn Veskimäe? Suudab joosta, hüpata ja arveid maksata, aga ei ole imelik. Ossipenko? Ei suuda ei joosta ega ka hüpata. Margus Reinsalu? Imelik, suudab joosta ja hüpata, aga ei suuda arveid maksta. Kes veel?

Kui see oli äkki Dubai kõik-hinnas-paketiga reis, võis Anita esimesse klassi istutaja olla üks ärikaksikutest, Tiit või Teet. Või mõlemad? Ajakirjanduse andmetel möllavad vennad taas. Või – esimese klassi tüdruku taset arvestades – miks mitte Piip ja Tuut? Need on ka piisavalt imelikud.

Igal juhul mõistab Ypsiloni Antropoloogiainstituut nii Anita Sibula kui ka salapärase ärimehe esimese klassi tüdrukutele halva eeskuju andmise eest hukka. Tarkus on tarviline vara, ütleb vanasõna, ja kõik tublid esimese klassi tüdrukud, nii õudne kui see ühele suunamudijale ka ei tundu, on teel teise klassi. Ja seejärel rõõmsalt kolmandasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles