Sellises sfääris nagu andekus on tegelikkuse moonutamata taju praktiliselt võimatu, peaaegu garanteeritud on moonutused aga õigluse puhul. Ei pea olema Melchior, et teada saada, miks arstid määravad teatud ettevõtete ravimeid: vastus peitub Netflixi uues sarjas «Painkiller».

Oksükodooni, fentanüüli ja muude selliste valuvaigistitega on seostatud Prince'i, Tom Petty, Heath Ledgeri, Whitney Houstoni ja Michael Jacksoni surma. Laskesuusataja Tuuli Tomingas leevendas valu oksükodooniga, kuid loobus. «Selliseid asju, mida unes nägin, pole võimalik aineteta näha,» ütles ta.

Ameerika Ühendriigid kulutavad tervishoiule aastas 17,7% SKP-st võrreldes järgmise 11 rikkaima maa keskmisega 10,7%. Eeldatava tervena elatud eluea osas paikneb Ameerika maailmas aga 68. kohal, kirjutas John Abramson raamatus «Sickening» (2021). Kurja juur on Big Pharma, ülemaailmne farmaatsiatööstus. COVID-19 lennutas kõrgustesse Pfizeri ja Moderna, kelle võimalikud vaktsiinid olid valmis juba 2016. aastal.

COVID pole kadunud, Metallica jättis James Hetfieldi haigestumise tõttu ära 9. septembri kontserdi, ent «Painkiller» räägib Oxycontini loo. Patrick Radden Keefe kirjutas 2017. aastal New Yorkeris, et selle tootja Purdue Pharma omanikud Sacklerid on rikkam pere kui Rockefellerid.

Kommentaarid
Copy