Kuidas sa lähed ja koputad tarkvarafirma uksele, kui sa programmeerimist õppinud ei ole? Või kuidas sa kandideerid lennukipiloodi kohale, kui sa oled väljaõppe järgi karussellide operaator? Või kuidasmoodi sa istud ilma juhikoolitust läbimata autorooli, või kuidas sa marsid oma kalamehekummikute ja rannakaluri tunnistusega Tallinki kontorisse ning väidad seal, et oled kapten?

Sa ei astu ja sa ei marsigi, sest sa tead, et nad ütlevad sulle seal, et sa oled lollakas. Mis loogikaga siis asjakohase hariduse ja teadmisteta inimesi erakondade ustele koputamise eest lollakas ei nimetata? Imelik? Kas võib see nii olla, et seepärast, et teisel pool ust on lollakad juba varem kohad sisse võtnud?

Endise keskkonnaministri, niisamuti endise sotsiaal- ja siseministri Marko Pomerantsi sõnadest võib seda järeldada küll. Ta on Ypsilonile varasemalt öelnud, et kompetents, vastupidi, võib anda ministrile hoopis võimalusi järjestikusteks lollusteks, kuna kompetentsist ilma poliitilise hariduse ja metoodika valdamiseta ei ole ministriametis suuremat kasu. Seega on meil nüüd termin «poliitilist haridust ja metoodikat valdav lollakas».

Kommentaarid (1)
Copy