«Tempo on peal, plaadid keerlevad, probleemid leiavad lahenduse ja looming vabaduse,» ütlevad oma uue plaadi kohta Aruküla tüübid, kes kasvasid üles Saksa sarjaga «Medicopter 117» ja teevad nüüd mussi räpigrupeeringus MEDIKPTR. Eelmisel nädalal nägi ilmavalgust nende esimene plaat «Wah' Gwan».

Kauamängiv «Wah' Gwan»
Kauamängiv «Wah' Gwan» Foto: MEDIKPTR

Kõik kolm tüüpi – Indrek, Aigar ja Rasmus – on pärit Arukülast. Endalegi teadmata on neist kahest viimasest juba Ypsilonis kirjutatud, kui nad suvisel festaril julgustasid Nelet kirjutama jätkuka oma esimesele Aruküla tekstile, mida olevat terve küla lugenud. Nele kirjutas ja pühendas ka selle neile selle eest: «MINA ELASIN SIIN 〉 Aruküla. Elukevad perifeerias – marti jooksime Arukülas, peol käisime Tallinnas»

Plaan teha üks kauamängiv oli MEDIKPTRi poistel algusest peale silme ees: «Praegu kuulates sai päris hästi kokku sobitatud. Lood ise on muidu kõik eraldiseisvad üksused, mis aga tõmbavad paralleele läbi meie enda käidud tee. Kuigi teemad on erinevad, siis album tervikuna maalib pildi sellest, mis toimus meie suurtes südametes aastatel 2019–2023.»

Plaadi esimesele singlile «Vanad pruudid» on valminud ka muusikavideo.

Plaadil on kokku üheksa lugu. Lisaks eksidele pajatab üks neist veel Runescape'i mängimisest ja see on midagi, mida Ypsiloni toimetus kiidab heaks neist pimedatel aegadel. Aigar pelab ikka veel: «Rune'i ei quitita kunagi, on ainult pausid; see on täiesti tõsijutt. Mul läks kahjuks hiljuti main acci pass meelest, aga mul on üks range pure, millega ma aeg-ajalt noobe pwnin. Range 89, prayer 52, attack 75 ja strength 91.. MSB into gmaul into elder maul – garanteeritud good fun!»

Plaati aitas masterdada, produtseerida ja salvestada Siim Parisoo, kelle kohta on MEDIKPTRil ainult kiidusõnu. «See, et salvestamine ja produ olid nii kõvad, pani ennast ka peeglisse vaatama ja sundis asju põhjalikumalt läbi mõtlema. Siim oskab keerata mussi raamidest välja. Leiab õhku ja on ideid, ja loomulikult ka kvaliteet. Loodetavasti jõuame veel Tartusse»

Albumi andis välja poiste oma record label Raibe Records. Terve MEDIKPTRi album «Wah' Gwan» on leitav Youtube'ist ja Spotifyst.

UUS RUBRIIK: NÄDALA KULTUURIÜHIK

Luuletaja, muusik, postitantsija, arborist või noa ja kahvliga sööja – näita Ypsiloni lugejatele, mida sa teed. Piire pole, saada, mida tahes, mida sina pead kultuuriks ja selle ühikuks. Meil oli NÄDALA LUULETUSE rubriik, aga see jäi kitsaks. Selle asemel on nüüd NÄDALA KULTUURIÜHIK.

Vabas vormis kirjad koos kultuuriühikuga või pressiteated palume saata aadressile toimetus@ypsilon.ee 

Kommentaarid
Copy